Het leven moet je horen!

Zorgen dat mensen weer genieten van een goed gesprek of bijvoorbeeld hun favoriete muziek. Dat is wat het werken bij Beter Horen ondermeer bijzonder maakt. Wil je meer weten bekijk dan deze video en zie en hoor waarom wij trots zijn op ons vak, want het leven moet je horen!
Het leven moet je horen!

Maak kennis met Wilrik

“Een afgestudeerd bioloog wordt audicien. Van de universiteit naar de winkelvloer. Dat klinkt misschien als een niveauverschil, maar bij Beter Horen geldt dat zeker niet. Als hoger opgeleide krijg je namelijk de kans om snel te groeien. Niet alleen in de winkel, maar ook binnen de organisatie. Je krijgt volop mogelijkheden om het vak spannend te houden.”
Wilrik van ’t Noordende (31) , audicien bij Beter Horen in Harderwijk
Dat ik audicien zou worden, had ik een paar jaar geleden niet kunnen voorspellen. In mijn vakgebied was er na mijn afstuderen weinig werk te vinden en ben ik uiteindelijk bij een opticien gaan werken. Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met het vak van audicien. Na wat oriënterende gesprekken ben ik aangenomen bij Beter Horen en kreeg ik – mede gezien mijn studie – de kans de opleiding versneld te volgen, binnen een jaar, in plaats van twee tot drie jaar.
Ik heb het enorm naar mijn zin, bij Beter Horen in Harderwijk. Ook omdat ik zelf steeds de uitdaging zoek. Het wordt pas leuk als het lastig wordt. Vooral de complexere vraagstukken vind ik uitdagend, het gebied dat meer de medische kant op gaat. Dat is ook juist wat Beter Horen wil, het niveau en de uitstraling van het vak een lift geven. Daarom is Beter Horen ook zeer geïnteresseerd in mensen met een HBO- of zelfs WO-achtergrond. Het vak biedt veel meer uitdaging dan alleen verkopen. Dan moet je ook op zoek naar mensen die deze kwaliteit kunnen waarborgen.
Kwaliteit wordt herkend bij Beter Horen. Vooral wanneer je zelf aangeeft te willen groeien. Zo krijg ik binnen het filiaal de kans om nieuwe collega’s te coachen. Maar ook binnen de organisatie krijg ik de kans om mee te denken over ontwikkelingen binnen het vak. In het najaar ga ik met een groepje collega’s op bezoek bij het hoofdkantoor van Amplifon in Milaan, het moederbedrijf van Beter Horen. Een bezoek waarvan ik hoop dat ik daar nog meer ideeën opdoe voor nieuwe ontwikkelingen bij Beter Horen.
Wilrik van ’t Noordende studeerde biologie en milieumaatschappijwetenschappen aan de universiteit van Utrecht en werkt sinds maart 2015 als audicien bij Beter Horen in Harderwijk.

Maak kennis met Joost

“Beter Horen is een prima bedrijf om je carrière te beginnen. Het vak is niet alleen een mooie mix tussen zorg en retail, je krijgt binnen het bedrijf ook alle ruimte om te groeien. Je mág ambitie hebben bij Beter Horen, er wordt echt naar je geluisterd.”
Joost Bolk (33), triage-audicien bij Beter Horen in Enschede
Sommige mensen associëren hoorproblemen vooral met oudere mensen, het kan zijn dat het vak daarom jongere mensen in eerste instantie wat afschrikt. Natuurlijk krijgen wij veel ouderen in de winkel, Nederland vergrijst. Maar ook onder jongeren nemen hoorproblemen toe, ook die zien wij dus steeds vaker. Het is juist die veelzijdigheid die werken op de winkelvloer zo leuk maakt.
Beter Horen is vooral een modern bedrijf. Een innovatieve organisatie, niet alleen op technisch vlak, maar ook in het omgaan met werknemers. Er is constant een vinger aan de pols, alleen al door het houden van tevredenheidsonderzoeken. Maar minstens zo belangrijk is dat men luistert naar ideeën. Binnen de vestiging, maar ook daarbuiten. Het bedrijf is constant op zoek naar manieren om zichzelf te verbeteren, dat merk je. Zelf zit ik in een ‘vaandeldragersgroep’; jonge audiciens die regelmatig gevraagd wordt naar hun mening over de organisatie. Alleen dat al geeft je het gevoel dat je volop meetelt.
Beter Horen heeft oog voor jong talent. Ik heb echt het gevoel dat het bedrijf daar daadwerkelijk in investeert. En je krijgt er behoorlijk wat voor terug: een baan met prima voorwaarden en een stabiele basis. Maar het belangrijkste is die ideale combinatie tussen zorg en sales. Mensen helpen binnen de dynamiek van de winkelvloer. Die mix maakt het vak tot een blijvende uitdaging.
Joost Bolk werkt sinds 2010 bij Beter Horen en maakte in zijn carrière een rondje langs dertien filialen. Na zijn opleiding als audicien volgde Joost een opleiding als triage-audicien en behaalde hij zijn NIMA A-certificaat.

Maak kennis met Barbara

“Laatst kwam een klant die ik heb geholpen de winkel binnen. Even vroeg ik mij af of er misschien iets verkeerd was gegaan. Maar nee, ze kwam mij bedanken. Met tranen in haar ogen. Er was weer een wereld voor haar open gegaan. Mooi, he. Daar doe ik het voor.”
Barbara Ruijtenburg (25), audicien bij Beter Horen in Dronten
Beter Horen is mijn eerste werkgever. Ik heb logopedie gestudeerd, maar dat vak vind ik net iets te therapeutisch. Ik wil liever op een nog praktischer manier werken, iets doen waar je sneller het resultaat van ziet. Die manier van werken heb ik gevonden bij Beter Horen. Na een tijdje rondkijken, gaf de uitstraling van Beter Horen de doorslag: een combinatie van professionaliteit en kwaliteit zonder al teveel nadruk op commercie. Ik liep een dagje mee, solliciteerde en kon direct beginnen met de opleiding, in Utrecht.
Nu werk ik vier dagen per week in Dronten, met een stel hele leuke collega’s en een geweldige begeleidster. Ze begrijpen dat je nog lang niet alles weet en staan altijd voor je klaar met antwoorden. Een dag per week zat ik in de schoolbanken. Ook dat is heel interessant, want zo leer je collega’s buiten het filiaal en de wereld achter Beter Horen goed kennen. Een wereld die goed bij mij past. In juli heb ik mijn opleiding afgerond en uiteraard een klein feestje gevierd. Om meer dan één reden…
Barbara Ruijtenberg werkt bij Beter Horen in Dronten. Eerder stond zij in een kledingwinkel en heeft zij een opleiding tot logopediste afgerond. Na een opleiding van twee jaar is zij nu bij Beter Horen aan de slag als gediplomeerd audicien.

Wil jij opgeleid worden tot audicien?

Mensen weer laten horen. Zorgen dat mensen weer genieten van een goed gesprek, hun favoriete muziek. Zorgen dat zij weer meedoen. Dat is straks jouw rol als audicien, als vakkundig adviseur. Geef jij mensen straks hun toekomst terug? Dan gaat er een wereld voor je open bij Beter Horen.
Iedere klant is anders. Iedereen heeft een ander verhaal. Daarom denk jij niet in standaard oplossingen. Je luistert eerst. Pas daarna ga je op zoek naar de ideale oplossing. Eerst de mens, dan het meten, zo werken wij.
Ben jij geschikt voor het vak? Kun jij ons overtuigen van jouw ‘drive’ om doelen te bereiken? Dan ligt er een contract voor je klaar en leiden we je in twee jaar op tot een volleerd audicien. Wij leren je alles over horen, gehoorverlies en innovatieve hooroplossingen op maat. Natuurlijk krijg je er heel wat voor terug. Om te beginnen met het vak van de toekomst. Een baan binnen een snel groeiende markt. Bij een bedrijf dat jou en je talent op waarde weet te schatten. Een baan bij marktleider Beter Horen, een groeiende en innovatieve organisatie, die deel uitmaakt van Amplifon, wereldleider in hooroplossingen. Maar vooral… een baan waarbij je mensen weer laat genieten van het leven.
Onze opleiding tot audicien is stevig. Dat is niet zomaar, iedere Beter Horen-audicien is een erkend specialist in hooroplossingen. De opleiding bestaat uit vier dagen praktijk en één dag theorie (BBL MBO4) per week vooraf gegaan door een intensieve interne opleiding. Met je aanstaande collega’s leiden wij je op tot een professional die zorg en zakelijk inzicht moeiteloos met elkaar verbindt.
Als je geïnteresseerd bent in het volgen van deze opleiding in combinatie met het werken dan nodigen we je uit om te kijken bij onze actuele vacatures. Hier staan ook de vacatures voor Audicien in Opleiding. We hebben momenteel plaatsingsmogelijkheden door het hele land. Binnenkort starten we met het interne opleidingstraject waarna je snel kunt beginnen met de opleiding bij de DHTA in Utrecht.
Naar vacatures   ❯